Donna Schwenk jest autorką bestsellerów oraz założycielką popularnego bloga Cultured Food Life. Przez 10 lat była przewodniczącą oddziału fundacji Westona A. Price’a, światowej organizacji, której celem jest przywrócenie pełnowartościowej żywności w diecie człowieka dzięki edukacji i badaniom.
Wykorzystaj siłę mikrobów i odzyskaj zdrowie!
Dzięki tej książce poznasz proste przepisy na probiotyczne potrawy. Odkryjesz tajemnice zdrowia jelit i wykorzystania sfermentowanych produktów dotychczas znane jedynie szefom kuchni. Umożliwią one Twojemu organizmowi należyte funkcjonowanie i naturalne uzdrowienie dzięki miliardom dobrych bakterii.
Autorka opracowała proste przepisy, które można wykonać szybko i tanio. Tworząc zdrowe, wyborne potrawy, które można łatwo przechowywać i przewozić w naczyniu wielkości słoika, odzyskasz energię i zdrowie. Samodzielnie przygotujesz podstawowe wersje kefiru, kombuchy i kiszonych warzyw do wykonania ponad stu łatwych przysmaków, dipów, dań, przekąsek, deserów i napojów. Odżywią one ciało i umysł na cały dzień.
Twój przewodnik po probiotycznej żywności.